Tips for kjøp av vinterdekk

For den beste kjøreopplevelsen i vinter, er investering i vinterdekk et must. Disse dekkene har en mønsterdesign som har større mellomrom sammenlignet med de på sommerdekk. Dette designet er ment for å øke grepet når du kjører bilen din på snøpakkede veier. Vinterdekk blir også ofte referert til som snødekk og er optimalisert for å kjøre ved temperaturer under 7 grader. Det er noen som har keramiske pigger eller metallpigger for bedre grep på veier med hardpakket is eller snø. Reglene som tillater bruk av piggdekk varierer fra provins eller stat i Nord-Amerika.

Hvis du har aldri har kjøpt vinterdekk tidligere, lurer du sannsynligvis på når rett tid for å kjøpe det er. Før vinteren setter i gang må du ha disse dekkene klare. Alt du da må gjøre, er å montere dekkene på kjøretøyet når veiene begynner å bli tettpakket med is og snø. Det som er bra, er at hvis du kjøper disse dekkene tidlig nok, kan du spare penger. Hvis du venter til vinteren med å kjøpe dem, vil de fleste forhandlere ha satt opp prisene på grunn av etterspørselen. Du vil bli tvunget til å betale mer penger for å kjøpe dem i forhold til hva du ville ha brukt på dem i sommer.

En annen ting du kanskje bekymrer deg for, er hva du bør tenke på når du skal velge et vinterdekk. Det er så mange hensyn å ta, men det viktigste er bremse- og kjøreferdighetene til dekkene, samt at de kan motstå vannplaning. Andre faktorer å tenke på inkluderer mønsterstilen, rullemotstanden og kjørekomforten. Pass også på at dekket har en god garanti. Hvis du oppdager defekter på dekket noen dager etter at du kjøpte det, må du sørge for at forhandleren du kjøpte fra vil løse saken.

Du lurer kanskje også på om det er en god idé å kjøpe annenhånds vinterdekk. Det spørs på tilstanden til de brukte dekkene. Hvis de har vært brukt veldig lenge, er det en mulighet for at de har mistet sin evne til å prestere godt om vinteren. Kjøp av slike dekk vil være bortkastede penger fordi de ikke vil hjelpe deg slik du vil når du kjører på våte, snødekte eller isete veier. Hvis du har råd til å kjøpe nye dekk, bør du heller gjøre det for å unngå å kjøpe brukte dekk som du aldri vil bruke.

For å få hjelp til å kjøpe riktige vinterdekk til bilen din, sjekk ut vår nettside i dag her www.nokiantyres.com for mer relatert informasjon.