Slik bruker du vinterdekk

Det finnes forskjellige typer dekk du kan vurdere å bruke på veien hvis du planlegger å kjøpe en bil. Det inkluderer vinterdekk, helårsdekk og sommerdekk. Vårt fokus i denne spesifikke artikkelen er på vinterdekkene, som også kalles dekk for vinterstid. De er laget av en mykere blanding som gjør dem myke nok til å gi godt grep når du kjører i temperaturer som er under 7 grader celsius. Men når temperaturen faller under 7 grader, blir vinterdekkene mindre nyttige. De kan ikke gi nok grep. Det du trenger i dette tilfellet er piggdekk.

Uansett hvilken type kjøretøy du kjører, kan vinterdekk fortsatt kunne fungere godt med det. Hvis du vanligvis møter glatte forhold når du skal på jobb veldig tidlig om morgenen om vinteren, kan disse dekkene være en smart investering. De kan være en livredder uavhengig av været. Selv politiet kan montere vinterdekk på utrykningsbilene sine og kjøre trygt og enkelt på isete veier. Stopplengden på snødekte og isete veier er veldig bra i forhold til helårsdekkene.

Hvis du aldri har montert vinterdekk før, lurer du kanskje på hvordan du kan bytte til dem. Det er en enkel prosess som ikke vil gi deg problemer i det hele tatt. Hvis du noen gang har byttet et vanlig dekk, er det i utgangspunktet det samme du vil måtte gjøre med vinterdekkene. Du kan velge å enten bruke de samme felgene du har til de nye dekkene eller kjøpe andre felger til dem. Det er en god ide å kjøpe nye felger til vinterdekkene, for da trenger du bare å jekke opp bilen og bytte dekkene selv.

Det beste å gjøre når du bytter til vinterdekk, er å bytte alle de fire dekkene samtidig. Det er ingen god ide å ha to sommerdekk og to vinterdekk på bilen. Når du kjører en bil som har denne kombinasjonen av dekk under snødekte eller isete forhold, vil de forskjellige dekkene og grepene ha en negativ effekt på bilens kjøreegenskaper. Sørg også for at du kjøper dekkene fra en anerkjent forhandler.

Siden du bare trenger å bruke vinterdekkene i vintersesongen, må du vite riktig måte å lagre dem på. Når vintersesongen er over, bør du legge dem i spesielle dekkposer for å beskytte dem mot UV-slitasje. Pass på at dekk oppbevares over bakken. En trepall eller en hylle vil være et egnet sted å lagre disse dekkene. Du bør gjøre det samme med sommerdekk om vinteren for å sikre at de er i god stand når du skal bruke dem senere.

Gå hit for flere tips om hvordan du bruker vinterdekk, besøk nokiantyres.no i dag.