Når piggfrie dekk er bedre enn piggdekk

Hvis du er bileier, vet du allerede viktigheten av at kjøretøyet har kvalitetsdekk. For at kjøretøyet skal forbli lovlig og trygt, kan du ikke gjøre den feilen å gå på kompromiss med dekkene. Hvis du kommer fra et land som opplever vinter- og sommersesonger, må du sørge for at du har piggfrie dekk klare for kjøring i vintervær. Siden veiene kan være uforutsigbare på denne tiden av året, er montering av piggdekk eller snødekk den beste måten å håndtere situasjonen på. De har mange fordeler sammenlignet med piggdekk.

Når er piggfrie dekk bedre enn piggdekk? Hvis du kjører på våte og ispakkede veier om vinteren, er piggfrie dekk definitivt bedre enn piggdekk. De er designet for å være bedre enn de vanlige vinterdekkene. De gir godt grep på snødekte og isete veier, noe som gjør at du kan forbli trygg og komfortabel når du kjører på en vei med hardpakket snø. Bare sørg for at du kjører mer forsiktig i veikryss som kan ha mye våt is eller hardpakket snø.

Et annet tilfelle hvor piggfrie dekk definitivt er bedre enn piggdekk, er når du setter pris på dekk som er stillegående når du kjører på bare veier. De piggfrie dekkene lager ikke mye støy som i forhold til piggdekkene. De har små lameller i dekkmønsteret som ikke bare reduserer støy, men også bidrar til stopping, akselerasjon og nedbremsing. Når du kjører på en våt eller isete vei og vil bremse, vil du kunne gjøre det uten å føle mye innvirkning fra kjøretøyet. Du vil bare føle at du kjører normalt bortsett fra de få utfordringene du kan støte på som følge av været.

Avhengig av tilstanden til veiene du kjører de piggfrie dekkene på, kan de ha en lengre levetid sammenlignet med piggdekk. Sammenlignet med sommerdekk har vinterdekkene generelt en kortere levetid. Dette skyldes hovedsakelig at vinterdekk gjennomgår mye gjennom vintersesongen sammenlignet med det sommerdekkene gjennomgår i sommersesongen. Etter hvert som vinterdekkene fortsetter å slites ned, reduseres ytelsen deres. Den mykere og mer fleksible gummiblandingen de er laget med, slites bort når du kjører dem på snødekte og isete veier.

Når det gjelder kjøring i uforutsigbart vær, er vinneren mellom piggdekk og piggfrie dekk, definitivt den sistnevnte. Piggdekk blir lett skadet av veier og de forårsaker også skade på veiene som de kjøres på. Piggfrie dekk gir derimot en mye roligere, så vel som mindre skadelig tur på ren asfalt. Du vil ikke bare være oppmerksom på din egen sikkerhet og komfort når du kjøper dem, men du vil også bidra til å bevare veiene som koster regjeringen mye penger å bygge.

For å hjelpe deg å forstå hvorfor piggfrie dekk er bedre enn piggdekk, sjekk ut vår nettside i dag på https://www.nokiantyres.no/ for mer relatert informasjon.