Piggdekk vs. piggfrie dekk

Å velge vinterdekk til bilen, virker kanskje enkelt for mange. Hvis du aldri har kjøpt slike dekk før, må du uansett ta deg tid til å tenke over nøkkelspørsmålet knyttet til valget mellom piggfrie dekk og piggdekk. Når du vurderer mulighetene dine, må du stille deg selv en rekke spørsmål, blant annet om hvor mye du kjører i løpet av den kalde årstiden, hva slags sjåfør du er, hvilke type veier du bruker og om din kjøreerfaringen om vinteren.

Om høsten når temperaturene og værforholdene er vanskelige å forutse, er de piggfrie dekkene et bedre alternativ sammenlignet med de med pigger. Den store fordelen med de piggfrie dekkene er at når du har montert dem på bilen, trenger du ikke å bytte dem før den kalde årstiden er forbi. Du vil være tilstrekkelig rustet for de raske endringene i forholdene på veiene i løpet av vinteren, når du har skiftet til disse dekkene på bilen. Du vil også kunne kjøre trygt og sikkert på veien.

Bortsett fra å være storartet på steder der høsten er vanskelig å forutse, er de piggfrie dekkene også flotte hvis støysvake turer er viktig for deg. De gir en roligere kjøretur sammenlignet med piggdekk når du kjører under mildere forhold. På plasser der veiene er isete heller enn snødekte, vil det uansett være en bedre idé å gå for piggdekk. I områder med mer snø enn is jevner forskjellene mellom piggdekk og piggfrie dekk seg ut.

En ting du må huske når du velger mellom piggdekk og piggfrie vinterdekk, er at de er ment for bruk om vinteren. De er laget med mykere gummi, og har slitebanemønstre som er spesielt konstruert for å takle is og snø på vinterveiene. Når de brukes på bare veier i områder med varmere temperaturer, slites de ut mye raskere. Så sørg for at du har et sett med helårsdekk eller sommerdekk for bruk om sommeren, når du kjøper piggfrie vinterdekk.

Gå hit for ytterligere informasjon om piggfrie dekk og hvordan du skal bruke dem. Sjekk ut nokiantyres.no i dag.