Viktige ting å vite om vinterdekk

Når vinteren nærmer seg, er det mange endringer folk gjør for å fortsette å kunne leve et komfortabelt liv. De bytter ut T-skjorter og shorts for tjukke og komfortable gensere og dongeribukser, installerer eller reparerer varmeovnene sine og gjør mange andre ting for å sikre at livene deres kan fortsette som vanlig. Hvis du har et kjøretøy, er det en ting du må gjøre, nemlig å sørge for at du har et sett vinterdekk klar i garasjen din. Å rulle på sommer- eller helårsdekk i de kalde vintermånedene funker bare ikke.

Du tror muligens at du ikke nødvendigvis trenger å bytte til vinterdekk på kjøretøyet ditt, eller kanskje du hater bryet det er å bytte mellom ulike dekk, men noen ganger er det loven som kan kreve at du passer til disse dekkene. Det er noen steder verden over hvor det er obligatorisk å bytte til vinterdekk når de kaldeste månedene nærmer seg. Hvis du bor i stater som Washington, Colorado og Oregon i USA, er vinterdekk obligatorisk i løpet av den kalde årstiden. Et annet sted hvor du ikke har noe annet valg enn å bytte til vinterdekk i vintermånedene er Quebec, Kanada.

Hvis du kommer fra et sted som opplever veldig tungt snøfall eller mye is om vinteren og som i tillegg kanskje har robust terreng, bør du gjøre et poeng av å sjekke lokale lover for å forsikre deg om det er obligatorisk å bytte til vinterdekkene i løpet av den kalde årstiden. Hvis du blir tatt med andre dekk på steder du etter loven skulle ha brukt vinterdekk i vintermånedene, kan du ende opp med å betale mye penger i bot for å ha brutt loven. Så sørg for at du holder deg oppdatert for å unngå at noe sånn skjer deg.

Vinterdekkene kalles på dette av en grunn. Det er ikke bare de som kommer fra Nordpolen som bør vurdere å kjøpe disse dekkene, men også folk som bor i områder som opplever mye snø og is i løpet av den kalde årstiden. Den generelle tommelfingerregelen er at disse dekkene er nødvendige når temperaturen faller under 5 grader Celsius. Hvis du ignorerer å bruke dem på kjøretøyet ditt, vil det være en stor ulempe fordi livet ditt vil være i stor fare.

Gå her for mer informasjon om vinterdekk, besøk www.nokiantyres.no i dag.