Hvordan få mest mulig ut av vinterdekkene

Å gjøre alt som er mulig for å sikre at du er trygg på veien, er svært viktig hvis du eier et kjøretøy. Når vinteren kommer, bør du se etter gode vinterdekk som kan holde seg godt på veiene du kjører dag etter dag. Å bruke sommerdekk i løpet av denne sesongen er en dårlig ide, siden disse dekkene ikke er laget for isete værforhold, og de kan sette livet i fare. Vinterdekk har unike slitebaner som øker veigrepet de har på vinterveiene.

Når du kjøper riktig vinterdekk til kjøretøyet ditt, må du vite hva du skal gjøre for å få mest mulig ut av dem. Det første du bør gjøre er å sørge for at du forstår lovene knyttet til vinterdekk i ditt område. I enkelte land er det kun tillatt å bruke vinterdekk med pigger, altså piggdekk, i bestemte perioder av året. Derfor er det viktig å kjenne lovene om bruken av disse dekkene, spesielt hvis du planlegger å ta turer på tvers av provins- eller statslinjer.

En annen ting du bør gjøre for å få mest mulig ut av vinterdekkene dine, er å forsikre deg om at de er riktig oppblåst. Du må ta dette på alvor, spesielt når det gjelder  piggdekk. Hvis de er underoppblåst, kan mangel på luft i dekkene føre til at de blir deformert, eller til og med at piggene mister stivheten sin. Kjøring av et kjøretøy som ikke er oppblåst på riktig måte, vil føre til nedsatt veigrep.

Noen mennesker monterer vinterdekk kun på bak- eller forhjulene, avhengig av kjøretøyets drivverk. Selv om det å gjøre dette kan virke kostnadseffektivt, kan det ende opp med å forårsake problemer når du kjører på veien. Å kjøre vinterdekk kun på en aksel av kjøretøyet kan føre til at hjulene har forskjellige traksjonsnivåer, noe som igjen kan føre til feil i bremsesystemene og en rekke andre problemer. For eksempel, når du kun installerer vinterdekk på forhjulene, kan de bakre dekkene miste traksjon i svinger og forårsake meget farlig slingring.

For tips om hvordan du får mest mulig ut av vinterdekk, besøk oss i dag på www.nokiantyres.no.