Tipps for å kjøpe piggdekk for din SUV

Når vinteren kommer, bør du ta deg et øyeblikk til å tenke på endringene du bør gjøre for å fortsette å leve et komfortabelt liv. Hvis du har en SUV, er en av tingene du bør tenke på å bytte til de beste piggdekkene. Kjøring på isete vinterveier med sommer- eller helårsdekk er farlig. Siden disse dekkene ikke er utstyrt med funksjoner som trengs for effektiv ytelse på vinterveier, vil du være i stor fare for å bli involvert i en ulykke hvis du bruker dem i vintermånedene.

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe SUV piggdekk, må du sjekke at du velger de riktige. Ikke forveksle dem med allværsdekk som folk for det meste bruker på bilene sine. Allværsdekkene er vanligvis merket med M + S som står for gjørme og snø (Mud and snow). De er designet for å fungere godt i alle typer terreng. Men når været blir ekstremt kaldt og veien blir isete, er du bedre ute med piggdekk. Piggdekk har et snøfnuggsymbol som betyr at de har blitt sertifisert for å bli brukt på snødekte og isete vinterveier.

De moderne piggdekkene har sett forbedringer som har gjort dem roligere og mer komfortable på veien. De er laget av spesielle gummiforbindelser som er tilpasset vinterværet. De har også metallpinner, eller pigger, som er ment til å forbedre veigrepet ditt på vinterveiene. Uansett hvor kaldt det blir eller hvor glatt veiene blir på grunn av isen, vil du fortsatt kunne kjøre komfortabelt og nå målet ditt sikkert.

Forsikre deg om at du ikke forvirrer piggdekk med piggfrie vinterdekk. Selv om begge er ment for å bli brukt i løpet av den kalde årstiden, har de små forskjeller som du trenger å legge merke til. For eksempel har piggfrie dekk ikke metallpigger slik som piggdekk har. De gir forbedret veigrep på is og snø, inkludert når du setter opp farten, bremser, svinger og kjører opp i høyden, noe som hjelper deg å kjøre sikkert og komfortabelt også i vintervær. SUV piggdekk, derimot, anbefales for bruk i områder som opplever svært hardt vintervær.

Ta en titt på https://www.nokiantyres.no/ i dag for mer informasjon om SUV piggdekk.