Spørsmål Å Stille Når Du Kjøper Vinterdekk

Vinterdekk kan virke unødvendig for deg før du kjører inn i et travelt veikryss for første gang i den kalde årstiden. Det kan være en skremmende opplevelse, spesielt hvis bilen din da er utstyrt med sommerdekk. De fleste biler kommer vanligvis med helårsdekk når du kjøper dem for første gang. Disse dekkene markedsføres som dekk egnede til bådel vår, sommer og høst. Men i løpet av årets kaldeste årstid tilbyr de ikke samme trekkraft og bremsekraft som dedikerte vinterdekk.

Det er et par spørsmål du må stille deg selv når du bestemmer deg for å kjøpe vinterdekk. Først og fremst må du spørre deg selv hvor mye dekkene kan koste. Hvis et premium-dekk er dyrere enn et budsjettalternativ, er det lett å glemme sikkerhetsfaktorene som premiumdekkene vanligvis tilbyr. Premium dekk har blitt testet under krevende forhold, og de viser seg å ha mye bedre veigrep i mange temperaturer enn sine billigere kolleger.

Et annet spørsmål du må stille deg selv når du bestemmer deg for å kjøpe vinterdekk, er hvor ofte du kommer til å måtte kjøpe dem. Du kan få rundt fire eller fem år ut av vinterdekkene dine, avhengig av hvor alvorlige vinterforholdene er på stedet du kommer fra. På enkelte steder som opplever harde vinterforhold, kan du bruke vinterdekkene kun en eller to sesonger. Bare vær sikker på at du bruker dem ordentlig hvis du vil få mest mulig ut av dem. Akkurat som at det ikke er meningen at sommerdekkene brukes om vinteren, bør vinterdekk ikke brukes om sommeren.

En annen ting du trenger å vite når du kjøper vinterdekk, er den riktige tiden å installere dem på bilen din. Det anbefales å bytte til disse dekkene før det begynner å snø. I det øyeblikket du begynner å merke at temperaturer synker, bør du være klar til å installere vinterdekkene. Anbefalingen er å bytte til dem når temperaturen faller til enkelt siffer, nærmere bestemt 7 grader celsius. Under denne temperaturen kan ikke helårsdekkene fungere like godt fordi gummiblandingen de er laget med, blir stivere.

Besøk oss her www.nokiantyres.no for flere tips om hvordan du kan kjøpe de riktige vinterdekkene til bilen din.