Viktige Egenskaper Av Vinterdekk

Kjøring om vinteren er verken morsomt eller trygt, med mindre du installerer riktig vinterdekk på kjøretøyet ditt. Uten vinterdekk kan du like gjerne parkere bilen i garasjen din for å vente til temperaturen blir varm igjen. Tidligere brukte folk å ha snøkjeder på dekkene sine for å holde dem bøyelige på de snødekte og isete veiene i noen områder. Det er ikke nødvendig i dag fordi fremskritt innen teknologi har ført til innføring av vinterdekk som fungerer bra på snødekte, slapsete og isete veier. Hvis du ikke liker bryet med å installere snøkjeder på bilen din når vinteren nærmer deg, kan du enkelt kjøpe et sett vinterdekk til bruk i denne sesongen.

Så, hva er det som gjør vinterdekk til et toppvalg for steder som opplever ekstremt vintervær? Det første er det spesielle slitemønsteret til disse dekkene. Slitemønsteret de har tillater dem å holde kontakten med veien mens du kjører bilen gjennom snø, is og slaps. Det bidrar også til å pakke snø i sliteblokkene for å øke trekkraften. Selv om snø på snø kanskje ikke virker helt intuitivt, fungerer det ganske bra. Pakket snø i dekkene hjelper mye når du kjører bilen gjennom mer snø.

En annen funksjon som gjør vinterdekk perfekt til bruk i kaldt vær er lameller. Lameller er små slitser eller kutt som kan ses i slitebanen til vinterdekk. De fungerer som bitende kanter som griper tak i uregelmessigheter på snø og ispakkede veier og sørger for at dekkene holdes ordentlig på plass. Lameller som finnes på de moderne vinterdekkene har en sikk-sakk form som muliggjør økt stivhet i slitebanen og forbedrer sidegrep når du kjører.

Pigger er en annen bemerkelsesverdig funksjon som gjør vinterdekk ideelle for kaldt vær. Fordelene med pigger er tydelige på steder der veiene vanligvis er dekket med is om vinteren. De graver segg inn i isen for å gi mer trekkraft og gir deg bedre kontroll over kjøretøyet ditt.

Gå her for mer informasjon om funksjonene til vinterdekk, besøk https://nokiantyres.no/ nå.