Risikoen Det Innebærer Å Bruke Sommerdekk På Vinteren

Det er uunngåelig å kjøpe sommerdekk hvis du bor på et sted som opplever brennende hete sommersesonger. Med mindre du ikke har tenkt til å bruke kjøretøyet ditt i den varme sesongen, må du ha sommerdekk for å kunne fortsette å kjøre komfortabelt og trygt på veien. Selv om helårsdekk er egnet for vår, sommer og høst, kan de ikke levere samme ytelsesnivået som dedikerte sommerdekk kan.

Når du kjøper sommerdekk, må du bruke dem i de varmeste månedene av året. Det anbefales ikke å bruke disse dekkene i de andre årstidene. Siden sommerdekk er spesielt utviklet for bruk på glovarme veier, er de ikke gode når det gjelder veigrep på snødekte veier. De er laget med en sliteblanding som består av gummi og fyllstoffer. Når du bruker dem på snø- eller isdekkede veier, vil risikoen for slitasje være mye høyere. De er laget med en spesiell gummiforbindelse som har som formål å opprettholde et godt veigrep på støvete veier og til og med på en litt våte overflater og lag med søle. En slik fordel er imidlertid helt ubrukelig når du tar plutselige svinger mens du kjører bilen på vinterveiene.

Den spesielle gummiblandingen som sommerdekkene er laget av sikrer også at de ikke blir for myk eller for hard om sommeren. Når de brukes om vinteren, kan denne funksjonen resultere i mer rullende motstand som fører til at kjøretøyet bruker mer drivstoff. Med mindre du har mye penger å kaste bort, vil du ikke fortsette å bruke disse dekkene om vinteren og vite at de vil sette spor på økonomien din.

Ta en titt på vår hjemmeside på https://nokiantyres.no/ for å lære mer om sommerdekk idag.