Viktige Detaljer Å Vurdere Før Du Kjøper Sommerdekk Til Din SUV

Når det gjelder dekkkjøp, vet de fleste bileiere grunnleggende ting om hvilke aspekter som må vurderes. Kvalitet, pris, holdbarhet, bruk og type er bare noen viktige faktorer som påvirker en innkjøpsbeslutning, men disse er ikke de eneste som betyr noe. Eiere av kjøretøy som vet litt mer enn gjennomsnittet kan fortelle deg mer detaljer som du også bør passe på før du tar hjem settet med dekk som du har bestemt deg for.

For det første er det viktig å vurdere hvilken type bil skal du montere dekkene på, og hvilken type dekk kjøretøyet bør ha på. Å montere feil størrelse på dekk på bilen din kommer til å påvirke komforten i kjøreopplevelsen din, som også kan endre måten bilen din kjører på. Sjekk størrelsen på de nåværende dekkene dine før du kvitter deg med dem til fordel for et nytt sett.

Størrelsen på dekk som skal gå på kjøretøyet, er vanligvis oppført på sideveggene i dette formatet: Kjøretøysklasse, nominell seksjonsbredde i millimeter, forhold mellom høyde og bredde (aspektforhold), dekkets konstruksjon og diameterkode for felgen. Dette kalles en dekkkode. For eksempel angir koden P265/70R16 at dekket er egnet for en personbil (P) med en nominell bredde på 265 millimeter, et sideforhold på 70, en konstruksjon som kalles for radialdekk og felgens størrelse målt i tommer på 16.

En annen ting å vurdere når du kjøper et dekk er hvor gammelt det er. Datoen for produksjon av et dekk er notert som et firesifret tall etter bokstavssekvensen som starter med en prikk, etterfulgt av uken og deretter produksjonsåret. For eksempel vil tallet 5008 indikere at dekket ble produsert innen den 50. uken i 2008.

Til slutt har dekk en garanti som er en viktig detalj å alltid huske på. Ulike selskaper har forskjellige garantibetingelser og vilkår som du må vite om dersom dekkene blir skadet eller slites ut tidlig. Før du kjøper SUV sommerdekk, må du lese nøye gjennom detaljene til garantien. Dette sørger for at du er godt informert om hva du har krav på under betingelsene for dekkgarantien.

For flere tips om kjøp av optimale SUV sommerdekk til kjøretøyet ditt, besøk nokiantyres.no i dag.