Hva Er Et Flott SUV Sommerdekk?

Et flott sommerdekk er det som er designet for de varme værforholdene om sommeren, og som passer til dine kjørevaner. Om sommeren holder temperaturen seg oftest over null grader, og på dagen kan det ofte bli varmt og dermed vil de svarte asfaltbelagte veiene varmes opp. Gummiblandingene som brukes i dekket må ta hensyn til disse faktorene. Du vil ikke at dekket skal bli for mykt, da dette vil øke drivstofføkonomien. Men du vil heller ikke at dekket skal bli for hardt og stivt, fordi da påvirker det kjøreytelsen.

Hvis du planlegger å kjøre off-road eller under ekstreme forhold med sommerdekkene dine, trenger du dekk som er utviklet for å tåle dette. Det er akkurat det samme som at du trenger forskjellige sko til forskjellige overflater og værforhold. Riktig dekk hjelper deg med å øke ytelsen, som gjør at du blant annet får den beste drivstofføkonomien, slik at du ikke kaster bort penger på unødvendig drivstoff. For off-road forhold er dekkene forsterket for tung slitasje, noe som ikke er nødvendig for normale kjøreforhold. Det du trenger er dekk som er tilstrekkelig designet for regntunge forhold. Om sommeren kan du oppleve masse regn. Et dekk med godt design vil kunne manøvrere deg gjennom vannpytter uten å miste kontroll og grep.

Selv et dekk av høy kvalitet krever ordentlig vedlikehold. Den enkleste måten å forsikre deg på om at du opprettholder ditt dekk er å visuelt lete etter feil, måle slitedybde og sørge for at dekket er riktig oppblåst i henhold til bruksanvisningen og lasten på bilen. Ha dette i bakhodet når du skal investere i et nytt sett med dekk, slik at du gjør et godt kjøp.

Les før du kjøper nye dekk; www.nokiantyres.no