Hvordan Avgjøre Om Sommerdekkene Dine Er Slitt Ut

Den beste måten å avgjøre om du trenger å bytte ut sommerdekkene, er å sjekke dekkets dybde. Den enkleste måten å sjekke dette på er å presse en mynt inn i et av mønstrene på dekket. Når du fjerner mynten kan du måle hvor mange millimeter mynten gikk inn. Det finnes også noen verktøy for å måle dette nøyaktig, men de fleste er enige om at mynten er den enkleste og mest praktiske måten å gjøre det på. Mange kvalitetsdekk har i dag allerede et merkesystem i slitemønsteret.

Hvis din mønsterdybde er under 1,6 mm, er det forbudt å kjøre med dem i Europa. Av sikkerhetshensyn er den anbefalte mønsterdybden minst 4 millimeter. Mange dekk har i dag også indikatorer på dekkene som viser gjenværende dybde. Dette vises med for eksempel tall som forsvinner når dekket blir mer og mer slitt.

Siden mønsterdybden er direkte relatert til dekkets sikkerhet, er det svært viktig å sjekke regelmessig. Husk at slitasjen er høyere hvis du er en aggressiv sjåfør, og den er høyere på bilens drivaksel. Dette krever at du bytter dekk fra fronthjulene til bakhjulene. Dette anbefales å gjøre hver 8 000 km. Hvis du bytter mellom sommer og vinterdekk, så kan du bytte plass mellom fronthjulene og bakhjulene neste sesong.

I tillegg til å måle mønsterdybden er det viktig å visuelt inspisere dekkene dine for å sikre at de er fri for eventuelle visuelle skader. Sidene av dekkene kan bli skadet og det kan føre til at de blir ødelagt. Hvis dekkene ser bra ut, så er de i god stand, og dermed kan du vente til mønsterdybden når det kritiske nivået før du bytter dem.

For mer informasjon om når det er på tide å bytte dekk; Nokian Tyres