Når Skal Du Investere I Et Nytt Sett Med Sommerdekk

Det åpenbare svaret på dette spørsmålet er når de gamle dekkene er utslitt. Det er noen faktorer å vurdere når du skal avgjøre dette. Når er det letteste og mest passende tidspunktet å gjøre denne endringen. Hvis vi tenker på en grunn for at du trenger å endre sommerdekkene, er det ofte på grunn av at mønsterdybden er under det anbefalte som er 4mm. Den lovlige grensen å kjøre med er 1,6mm så du kan forstå hvorfor det ikke er lurt å gå lavere enn dette.

Hvis du planlegger å endre til vinterdekk på slutten av sesongen, og du ser at mønsterdybden er nærme 4mm, så er det kanskje mest praktisk å bytte dekk på slutten av sesongen hvis den snart er over. Hvis mønsterdybden er under 4mm, så bør du bytte dekk med en gang. Mønsterdybden er der for å garantere din sikkerhet. Den sikrer at du har maksimalt grep på veien, sånn at du ikke skrenser når du svinger og at du kan kjøre trygt, selv når det er vann på veiene.

Hvis du kjører med slitte dekk på en våt vei er det en større risiko for at du mister kontrollen fordi dekkene klarer ikke å presse alt vannet vekk. Dette er hva vi kaller vannplaning. Når vannplaning oppstår så har dekkene mistet kontakten med veien, og du kan ikke styre bilen lenger. Det er som å gli på vannflaten som en båt gjør. Tapet av kontakt med veien og tapet av kontroll over bilen, kan være svært farlig.

Du må også endre dine dekk hvis de er skadet, hvis sideveggene er skadet, eller hvis det er slitasje på de strukturelle delene på grunn av at man har truffet en stein eller en fortauskant.

Mer informasjon om hvor du finner ditt nye sett eller dekk, besøk; www.nokiantyres.no