Når Skal Du Bytte Til Sommerdekk

Dekk er en viktig del av et kjøretøy, og de forbedrer kjøretøyets grep og håndtering på veien. For de som ikke vet, er det dekk for alle årstider, i forskjellige størrelser og med forskjellige design. Når sommersesongen er på gang, snakker vi om sommerdekk og når er det på tide å bytte dem? Dette gjøres best ved først å snakke om fordelene med et sommerdekk over andre dekktyper.

Så snart vinteren slutter og våren faller, går du inn i de varmere månedene mai, juni og juli når du tenker på sommerdekk. Vinterdekk er ikke bygget for å håndtere den varme sol og regn, så du bør bytte til høyre dekk så raskt som mulig.

Sommerdekk fungerer godt på våte overflater. For sommerdekk er våt grep spesielt viktig når det gjelder sikkerhet. Sporene på sommerdekket er bygget for å avdekke mer av gummi til veioverflaten, noe som resulterer i bedre trekkraft på glatte våte veier. Sommerdekk fungerer bedre enn vinterdekk på en våt vei.

Hvis du er på utkikk etter bedre håndtering, fjern alle sesongdekk og sett på dedikerte sommerdekk. All-værdekk gir deg det beste fra begge verdener, noe som er bra, men noen ganger spesialisering er det riktige valget.

Følgende punkter viser tydelig hvordan et sommerdekk gir bedre ytelse på veien om sommeren enn noe annet dekk.

For mer info om sommerdekk, besøk: https://nokiantyres.no/