Hvordan Identifisere At Sommerdekkene Er Slitt Ut

Dekkets tilstand er viktig for kjøresikkerhet. Dekk er den eneste forbindelsen mellom deg og veien. Sørg derfor for at sommerdekkene dine er i god stand.

På sommeren, som om vinteren, må du forsikre deg om at dekkdybden er over 4 mm. Når du når 4mm-merket, er det på tide å endre. Du kan måle gjenværende slitedybde med et dekkmåler eller med en mynt hvis ditt dekk ikke har dekkmerking som viser de resterende millimeter. Jo mindre dybde du har, jo mindre ytelse du forventer å få fra dekkene dine. Det er spesielt farlig å kjøre med slitte dekk når det regner, fordi du får mindre vannvolum som kan skyves av med dekk.

Med slitte dekk vil bremsavstanden være lengre, og vi vet alle hvor kritisk det er at vi kan bli sittende fast så raskt som mulig. Det kan være en forskjell mellom et livs- eller dødssituasjon i noen tilfeller og mellom en nærulykke og en ulykke ved andre anledninger. Så vær sikker på å bytte dekkene så snart du ser dem nå grensen, og det er alltid bedre å bytte alle dekk samtidig for å sikre at du har best kontroll over bilen din. Hvis du har dekk med forskjellige beslag, kan det lett føre til problemer når du prøver å manøvrere bilen.

For mer informasjon om sommerdekk, besøk: www.nokiantyres.no