Når Skal Du Kjøpe Nye Sommerdekk

Det er alltid et spørsmål om når man skal kjøpe nye sommerdekk. Det åpenbare svaret er at du vil kjøpe nye dekk når de gamle er slitt. Hvis du kjører med sommerdekk hele året og sørg for at slitebanen er jevn og når den når 4 mm gjenværende dybde, kjør til en dekkbutikk og kjøp et nytt sett.

Men hvis du bytter mellom sommer- og vinterdekk, vil du sannsynligvis prøve å gjøre det i begynnelsen av en sesong. Da blir svaret mer når det er mest hensiktsmessig å gjøre det. Hvis du håndterer dekkene dine slik at slitasjen er jevn mellom alle dekkene, kan du beregne tiden for bytte ganske nøyaktig. Du må sørge for at du opprettholder og vedlikeholder dekkene dine for å sikre maksimal dekkslengde. For eksempel, kontroller at hjulene er justert og riktig justert, og at du har riktig dekkstrykk. Feiljusterte hjul forårsaker ujevn slitasje. Selv om dekketrykket ditt er feil, vil du ha ujevn slitasje på ett eller flere dekk før de resterende.

Ved å rotere dekkens posisjoner, betyr det at dekkene varer lengre ettersom slitasjen blir jevn. Rotasjon betyr å endre dekkets plassering mellom for- og bakaksler, fordi de er forskjellige. Hvis du bytter mellom sommer- og vinterdekk, har det en tendens til å bli gjort på dette tidspunktet.

For mer informasjon om sommerdekk og slitasje, besøk: www.nokiantyres.no