Tilstrekkelig Vedlikehold Av Dekkene Dine

Dekk vedlikehold er et viktig problem. Det er det eneste kontaktpunktet mellom veien og bilen din, noe som betyr at dekket avgjør i stor grad hvor trygg og stabil bil er. Trykket og dekkslitasje over lange perioder kan føre til en betydelig forverring i kvalitet og ytelse, noe som kan medføre en sikkerhetsfare. Dette er om du har sommerdekk eller vinterdekk.

For å forbedre bilens sikkerhet er det noen vedlikeholdspunkter som du bør gjøre regelmessig.

Kontroller dekkstrykket: Dekktrykket skal være øverst på prioritetslisten. Sjekk om dekkene er riktig oppblåst. Underfylte dekk kan forårsake overdreven slitasje på slitebanen, noe som betyr at de må byttes ut før deres forventede levetid.

Kontroller slitedybden: Det anbefales å bytte dekk når de når 4 mm mønsterdybde. Når du har gått under denne dybden, blir dekkytelsen redusert drastisk. For sikkerheten og folkene rundt deg, må du huske å bytte dekk til tiden.

Visuell undersøkelse: Det er svært lurt å inspisere dekk visuelt for skader, punkteringer og innebygde objekter. Ofte gjøres jekk og dekkskade på grunn av kraftig slitasje mellom dekket og fortau eller slaghull. Hvis du merker noen merkbar skade, søk øyeblikkelig hjelp fra en dekkspesialist som vurderer total dekketilstand og kan foreslå reparasjon eller utskifting.

Hjuljustering: Justering av hjul eller dekk er også viktig for å sikre bilens gode ytelse. Hvis du støter på problemer i kjøretøyets manøvrerbarhet, håndtering eller risting av hjulet, spør en ekspert for å sjekke hjulinnstillingen.

Hjulrotasjon: Drei dekkene etter noen få tusen kilometer, da det vil sikre at kjøretøyet kjører jevnt uten problemer og forlenger dekkets levetid.

Flere dekkvedlikeholdsinformasjon er tilgjengelig her. nokiantyres.no