Fordeler Med Kjøring Med Vinterdekk

I vinterforhold er hovedårsaken til hvorfor man bør ha vinterdekk alltid sikkerhet. Det er ikke trygt å kjøre med dekk som ikke er konstruert eller godkjent for vinterforhold. Du har muligheten til å velge mellom piggdekk og piggfrie dekk, hvor piggdekk vil gi deg litt mer kontroll, spesielt på isen.

Siden vinterdekk er designet spesielt for vinteren, er de laget av en fleksibel gummiforbindelse med et presist slitemønster som er designet for å kanalisere snø og slaps og grep på is.

Uten at kompromisser inngås for andre årstider vil sjåførene få ekstraordinært veigrep i når de setter opp farten, drastisk kortere bremselengde og evnen til å manøvrere og redusere hastigheten.

Ikke bare for snø og is: Helårsdekk yter ikke like godt som dedikerte vinterdekk under tøffe vinterforhold. Sommerdekk hører ikke hjemme på vinterveier i det hele tatt. Når temperaturen faller, vil gummiforbindelsen som brukes i disse dekkene bli for hard til å skape det nødvendige veigrepet. I kaldt vær, selv på tørre veier, gir den mykere, fleksible gummien som brukes i vinterdekk den kritiske trekkraften som trengs i kaldt vær.

Så det er ikke bare for snø og is at du trenger ytelsen i det kalde været til vinterhalvåret.

Lengre levetid for dekkene: Ved å bytte dekkene på grunn av endrede årstider sikrer du at dekkene dine varer lengre på grunn av lavere slitasje takket være det å ha to sett med dekk. De fleste foretrekker å montere vinterdekkene på metalliske hjul og overlate legerings-hjulene til de varmere årstidene, vekk fra alt av salt og sand som oppleves om vinteren. Dette vil få hjulene til å vare lenger sammen med dekkene dine.

Redusert bremselengde: Under vinterforhold vil vinterdekk drastisk redusere bremsavstanden, spesielt på snø eller is. Dette har store sikkerhetsimplikasjoner og bør ikke ignoreres.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: nokiantyres.no