Hvordan Kjøre Med Piggdekk

Kjøring med piggdekk er mer eller mindre som å kjøre med piggfrie dekk. En viktig forskjell er at du får litt mer trekkraft, noe som kan være nyttig i harde vintertilstander. Det kan være spesielt nyttig på is, når det er vanskelig å få trekkraft med gummi. Metallpiggene vil grave seg inn i isen og gi deg den ekstra trekkraften du trenger.

Når du kjører, må du alltid huske å justere hastigheten i henhold til omgivelsene, og ikke kjøre raskere enn situasjonen tillater. Hold avstand til bilene foran deg, siden du trenger mer avstand for å få bilen til å stoppe helt i vinterforhold. Hvis noe skulle skje, er det bedre om det ikke går for fort. Å trykke hardt på bremsene dine er aldri bra for dekkene dine, og det kan føre til at bilen bak deg kræsjer i deg bakfra.

Piggene kommer til å ha høyere rullemotstand enn piggfrie dekk, noe som bør tas med i regnestykket når du velger dekk. Du vil bruke litt mer penger på drivstoff når du kjører med piggdekk, men hvis omgivelsene er utfordrende, får du garanert valuta for pengene. Nye teknologiske utviklinger har gjort at det har blitt gjort en rekke forbedringer de siste årene, så piggdekkene er veldig stille.

Når det gjelder piggdekk er det viktig at du holder dekkene roterende mellom foran og bak på samme side, og at du ikke setter venstre dekk på høyre side når du roterer dekkene mellom sesongene. Å sette dekkene på motsatt side vil bety at dekkene vil rotere i en annen retning enn året før, og det kan skade piggene. Piggene har en tendens til å feste seg når du begynner å kjøre på dekkene dine, og en endring i retningen vil føre til at de må bytte vinkel. Så sørg for å unngå dette, da du ellers mister mye av piggene dine.

For mer informasjon om piggdekk, besøk: www.nokiantyres.no