Hvordan Kjøre Med Piggfrie Dekk

Nå til dags er piggfrie dekk blitt det foretrukne valget av vinterdekk til vinterbruk.

Moderne vinterdekk er toppmoderne, teknologiske strukturer, både når det gjelder piggdekk og piggfrie dekkene. Når det gjelder piggdekk, så har piggene blitt lettere og kortere, noe som reduserer slitasjen og sikrer et komfortabelt lydnivå. I piggfrie dekk er det gummiforbindelsene og slitebanen med lameller som sikrer godt grep på glatte overflater. Disse lamellene fungerer som små, bitende kanter på is som hjelper med akselerasjon, retardasjon, og forhindrer at bilen glir.

Gummiblandingene som brukes i vinterdekk er designet for å være myke og fleksible i de temperaturene som finnes i vinterforhold, mens sommerdekkene vil være harde og stive under disse temperaturene. Dype slitemønster i vinterdekkene gjør det mulig for dekket å håndtere snø- og slushpredning under dekket. Det lar også noe inn i dekket som kan gi bedre trekkraft takket være snø på snø ved å pakke den inn i sliteblokkene.

Når du kjører med piggfrie dekk, bør du ha god trekkraft og kontroll over kjøretøyet. Som alltid når du kjører under vinterforhold, må du sørge for at du holder avstanden til biler foran, siden bremselengden er lengre hvis overflaten er glatt. ABS-bremsene dine sørger for at bremsene dine ikke låser seg for å sikre at du har den korteste bremselengden.

Når du kjører med piggfrie dekk, sørg for at du:

  • Bremser sakte
  • Kontrollerer hastigheten din
  • Holder avstanden til biler foran deg
  • Er forsiktig når det er is eller hardpakket snø
  • Ikke kjører med dem når sommeren kommer, bytt til sommerdekk

For mer informasjon om piggfrie vinterdekk, besøk: Nokian Tyres