Hvordan Kjøre Med SUV Vinterdekk

Hvis du bor eller kjører på et sted med ekte vintervær i vintersesongen, så vet du sikkert at også SUVen din trenger vinterdekk. Uansett hvor kraftig eller pålitelig SUV-en ser ut, er materialet i dekket annerledes i sommer- og vinterdekk. Hele utformingen er annerledes. Siden gummi forandrer konsistensen sin med temperaturen, må du ha et dekk for vinteren som er designet for vintertemperaturene. Du har også behov for et slitebane-design som kan takle snø, is og slaps. Siden SUVen er større og tyngre, er det mer utfordrende å få den til å stoppe, spesielt hvis den har begynt å skli.

Sørg derfor for å tilpasse din SUV før vinterværet setter i gang med dekk som er godkjent for vinterforhold. I enkelte områder kan du klare deg med helårsdekk som er godkjent for vinterforhold. Fordelen her er at du kan kjøre hele året rundt med samme dekk. Disse dekkene er selvsagt laget med kompromisser og dedikerte sommerdekk vil fungere bedre i løpet av sommeren, og dedikerte vinterdekk vil fungere bedre i vintersesongen, men dette dekket vil fortsatt klare å holde deg trygg.

Siden vintersesongen er den mest utfordrende sesongen å kjøre i, vil jeg si at hvis du har voldsomme vintrer år etter år, så er det ingen grunn til å holde fast på ett sett med dekk hele året. Du sliter ut dekkene dine dobbelt så fort hvis du bruker samme sett hele året vs å bruke to separate sett, ett på sommeren og ett om vinteren. Med to sett vil du også få bedre drivstofføkonomi og spare penger, og du vil både forbedre sikkerheten og kjøreytelsen din gjennom hele året.

Når du kjører med vinterdekk, husk at du fortsatt må holde avstanden til andre biler og at bremselengden din er relativt lang på vinterveiene. Juster hastigheten i henhold til værforholdene. Hvis vinterdekkene dine har pigger, har du bedre veigrep og vil bli bedre på isen. Det viktigste er å være ydmyk i møte med naturens krefter og kjøre forsiktig. SUV vinterdekk er der for å holde deg trygg, men du må også kjøre tilsvarende.

For mer info om SUV vinterdekk, besøk: https://nokiantyres.no/