Kjøp To Eller Fire Nye Dekk


Det er ofte spørsmål om du bør kjøpe et komplett sett, eller om det er greit å kjøpe bare to dekk, for å erstatte de som er mest utslitte. Svaret er alltid at det er bedre å kjøpe et komplett sett, ettersom kjøreytelsen din blir bedre og du blir tryggere. For å unngå å ha ulik slitasje mellom dekkene på bak- og forhjulene, skal dekkene roteres hver 6. måned, eller hver gang du skifter mellom sommerdekk og vinterdekkene. Dette vil sørge for at de slites ut jevnere.

Når du monterer ulikt slitte dekk foran og bak, som et helt nytt sett og et sett som er et par år gammelt, vil grepet være annerledes, noe som lett kan føre til at du glir. Du kan enkelt miste kontroll når du svinger eller bremser. Derfor kan det være farlig å kun bytte to dekk, og det anbefales alltid å skifte ut hele settet på en gang. Så sørg for at du roterer dekkene dine for å sikre en jevnere slitasje, slik at når du trenger å kjøpe et nytt sett, kan du kjøpe et helt nytt sett med dekk. Roteringen vil da spare deg penger slik at du kan vente til de alle er nær den anbefalte minimum slitebanedybden på 4 mm.
For mer informasjon om nye dekk, besøk: nokiantyres.no