På Tide Å Sjekke SUV Sommerdekkene Dine

Nå som sommersesongen nærmer seg slutten, er det på tide å sjekke trykket på dekkene til SUVen din. Hovedgrunnen til at du skal sjekke det nå, er at lavere temperaturer gjør at dekktrykket reduseres. Hvis du kjører med lav dekktrykk, vil din evne til å manøvrere SUVen din bli påvirket. I tillegg kan du miste kontroll når du svinger. Lavt trykk i suv sommerdekk dine øker friksjonen mellom dekk og veioverflate, noe som fører til varmeoppbygging. Overdreven varme vil føre til økt slitasje, slik at du må bytte dekkene raskere enn forventet.

Den økte friksjonen betyr at motoren din må jobbe hardere for å flytte kjøretøyet, noe som betyr at motoren din bruker mer drivstoff. Så drivstoffregningene dine vil øke. Alt i alt vil du være mindre trygg, dekkene dine slites ut raskere, og du vil bli sittende med høyere drivstoffkostnader, alt dette på grunn av noe manglende luft i dekkene. Så når du vurderer alt dette, er jeg sikker på at du vil prøve å gjøre det til en vane å kontrollere dekktrykket ditt hver gang du stopper på en bensinstasjon. Mens du er i gang, må du også sjekke slitedybden, for å sikre at du har nok dybde igjen for sikker kjøring. Dybden kan lett måles ved å skyve en mynt inn i dekksporet og se hvor dypt inn den går.

For mer informasjon om trygge sommerdekk, besøk: https://nokiantyres.no/