Trenger Du Vinterdekk Når Den Første Snøen Kommer?

Svaret er uten å nøle, ja! Du trenger dekk fra den første snøen hvis du har tenkt å kjøre bilen. Hvis du ikke har vintergodkjente dekk, må du ikke engang tenke på å kjøre. Faktumet at snø er kommet, betyr at temperaturen er under null, og ved denne temperaturen mister sommerdekkene mye av egenskapene sine. Gummien blir hard og ufleksibel. Dette betyr at de ikke vil fungere godt i det hele tatt ved disse temperaturene, og det vil være risikabelt å kjøre.

Det er alltid bedre å ikke utfordre vinterens krefter og prøve å kjøre. I de fleste land er det forbudt å kjøre med sommerdekk under vinterforhold. Selv om du kun prøver å gjøre den til et verksted for å skifte dekk, er det ikke tillatt eller anbefalt. Derfor er det viktig å planlegge på forhånd når du vil skifte dekkene dine og planlegge slik at du gjør det i god tid før snøen kommer. I noen år kan snøen komme super tidlig, bare for å smelte bort og komme tilbake noen uker senere. Hvis det er snø og du ikke har skiftet dekk enda, må du prøve å skifte de på stedet, hvis du har vinterdekkene tilgjengelig, eller avstå fra å bruke bilen den dagen og vente på at snøen smelter bort.

For mer informasjon om hvor du kan kjøpe dekk godkjent for vinterbruk, besøk: www.nokiantyres.no