Ikke Glem At Suven Din Trenger Ordentlige Vinterdekk

Det er lett å glemme at SUVen din også trenger ordentlige vinterdekk. Det er like viktig å skifte til vinterdekk før temperaturen faller og når vintertemperaturen. Mange virker å bli blendet av at SUVen ser stor og kraftig ut, og tror at den kan klare selv vinterforhold uten å ha ordentlige vinterdekk. Dette er feil på alle måter. Det er store forskjeller mellom sommer- og suv vinterdekk; Det er som å sammenligne sommer- og vintersko. De er ikke fremstilt like og forskjellige materialer brukes.

Gummiblandingen i vinterdekk vil ikke bli hard og ufleksibel. Dette er en svært viktig egenskap som dekket har, nemlig at det er i stand til å tilpasse seg overflatemønsteret, siden dette øker trekkraften. Når dekkene er hardt, blir friksjonen mellom dekket og overflaten redusert, og du vil ikke få grepet du trenger for å kunne kjøre trygt. Også slitebanen er annerledes. Et vinterdekk kan takle snø, slaps og is. Du vil ikke nå langt ved å prøve å kjøre i disse forholdene med sommerdekk.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://nokiantyres.no/