Hvilke Dekk Er Godkjent For Vinterkjøring?

Et vinterdekk er et dekk som er designet med vinteren i tankene. Det har blitt optimalisert til å fungere ved de temperaturene som er utbredt i vintersesongen, og for snødekte, slapsete og isete forhold.

Når de ble designet, brukte de en gummiblanding som forblir myk og fleksibel ved svært lave temperaturer, i tillegg til at slitebanen har godt grep på glatte overflater.

Vinterdekk omfatter både piggdekk, som kun skal brukes i vintersesongen, og deretter piggfrie dekk. De fleste piggfrie dekkene skal kun brukes i vintersesongen, men du har noen allværsdekk som er godkjent for vinterbruk, men som også kan brukes i alle andre sesonger.

Dekk som er godkjent for vinterkjøring har et symbol på sideveggen, som viser et snøfnugg inne i en fjelltopp med 3 topper. Det er ikke nok å ha M + S-symbolet på sideveggen, siden ikke alle dekk med M + S-symbolene er godkjent for vinterkjøring. Så hvis du vil kjøre i vinterforhold, må du sørge for at den har vintergodkjent symbol.For mer info om vintergodkjente dekk, besøk: www.nokiantyres.no