Hvordan skille ut et bra SUV-dekk

Valget av SUV-dekk er delvis avhengig av vær- og veiforholdene du vanligvis kjører under. Hvis du ønsker å kjøre offroad, må du få deg dekk som er beregnet for terrengbruk. Vanlige SUV-dekk klarer litt lett offroad, men de er ikke i stand til å håndtere skikkelig offroad. For terrengkjøring trenger du mer robuste dekk som helst har aramidforsterkede sidevegger for å forhindre punktering fra steiner og andre skarpe gjenstander.

Hvis du ønsker å kjøre i vinterforhold, trenger du dekk som er godkjent for vinterbruk. Snø og slaps (S + M) symbolet på dekkenes sidevegg er ikke nok til vinterbruk i områder med ekte vintervær. I stedet trenger du dekk som har symbolet av en fjelltopp med tre topper og en snøfnugg inne. Dette symbolet indikerer at dekkene har blitt offisielt testet og godkjent for vinterbruk. Kjør ikke med dekk som ikke er godkjent for vinterbruk hvis du opplever hardt vintervær. Dekkene dine vil ikke gi deg det riktige grepet for sikker kjøring. Hvis du har et sett med sommerdekk på SUV-en din, bør du ikke prøve å kjøre i vinterforhold. Det er farlig både for deg og andre trafikanter. Om vinteren trenger du et godt sett med SUV vinterdekk.

For flere tips om SUV vinterdekk, besøk: Nokian Tyres