Kjør Ikke Med Vinterdekk For Lenge Etter At Sesongen Slutter

Når vinteren er over, er det viktig å bytte tilbake til sommerdekk. Loven i Norden dikterer at vinterdekk må brukes i en bestemt periode. Det angis også perioden vinterdekk må brukes, men det er ingenting om piggfrie dekk. Så i praksis kan du kjøre med dem hele året uten å bryte loven.

Vinterdekk er imidlertid ikke veldig bra i varmt vær, litt på samme måte som sommerdekk ikke er bra for vinterforhold. Slitestrukturen er optimalisert for værforholdene som er utbredt i denne sesongen.

Gummiblandingen som brukes er optimalisert for temperaturene, som vanligvis finnes i hver sesong. Så et sommerdekk om vinteren blir for vanskelig for å gi deg de nødvendige egenskapene, og et vinterdekk blir for mykt.

Så en rettidig forandring er viktig, men det er viktigere å ikke ha sommerdekk når vinterforholdene er til stede. Hvis du har byttet tilbake til sommerdekk, og du får en annen episode av vintervær, bør du sannsynligvis avstå fra å kjøre. For mer informasjon om sommerdekk, sjekk ut: Nokian Tyres