Sikker Kjøring Vil I Stor Grad Avhenge Av Ditt Dekkvalg

Jeg tror alle ønsker å sørge for at de alltid er trygge når de kjører. Å velge en trygg bil har en tendens til å være den første avgjørelsen i denne søken. Det er trist å se om det til tross for at dekk er nøkkelfaktor i bilens sikkerhet, er det svært begrenset tid på å velge dem, og noen ser høykvalitets dekk som bare en unødvendig kostnad å investere i. Jeg håper at dette er noe som vil begynn å endre.

Noen land har gjort det obligatorisk å f.eks. bruk vinterdekk i vintersesongen; Dette gjøres selvfølgelig fordi de er så mye tryggere. Alle vinterdekk er fortsatt ikke det samme, det er noen som er tryggere og bedre i vinterforhold. Så hvis du har lagt mye arbeid i å velge den sikreste bilen, må du sørge for at du legger stor vekt på å finne et dekk som gir deg det høyeste sikkerhetsnivået. En trygg bil med usikre dekk er i slutten av dagen, ikke en trygg bil i det hele tatt.

Med det store utvalget av dekkalternativer der ute i dekkbutikken, vil det være noen som er gode og noen som ikke er. Det som vil variere er hvor godt dekkene kan håndtere ulike utfordringer. Noen produsenter bruker mye penger på forskning og utvikling for å sikre at dekkene oppfører seg godt under ulike forhold at slitebanen er optimalisert for ulike utfordringer. Du må kunne håndtere tungt regn med risiko for vannplanlegging, der slitebanen er utformet for å fjerne mye vann for at dekkene skal forbli i kontakt med veglaget.

Når du kjøper nye dekk, kan det være verdt å sjekke EU-etiketten som har lett å lese verdier av bremselengde, rull lyd og rullmotstand. Bremseavstanden er flott å sjekke fra et sikkerhetsperspektiv. Mange ulykker kan unngås hvis vi kan få bilen til å stoppe raskere. Rullemotstanden er god for å sikre høy kjørekomfort og rullmotstand vil påvirke drivstoffeffektiviteten, slik at en høy rullmotstand vil trenge mer drivstoff i samme avstand. Løs først sikkerhetsaspekter, og prøv å få et dekk som har lav rull lyd og motstand.

For mer informasjon om et godt dekkvalg, sjekk ut: nokiantyres.no