Kontroller Slitedybden På Sommerdekkene Dine Før Du Bytter Til Dem

Mønsterdybde er viktig å overvåke på dekkene dine for å sikre at du er over 4 mm, der den fremdeles er trygg å kjøre med dem. Hvis du går under 4 mm, vil dekkets viktigste egenskaper begynne å bli forverret. Det vil ikke være trygt å kjøre med dekkene, så du må kjøpe et nytt sett. Det er alltid tryggere å kjøpe alle fire nye dekk, fordi å ha forskjellig grep rundt bilen kan gjøre bilen mindre stabil.

Når du bruker slitne dekk, vil du miste stabiliteten på veien, noe som fører til at bilen glir. Din bremselengde vil bli utvidet, noe som vil gjøre deg mer sannsynlig å være i en ulykke. Bremsavstanden økes betydelig når du går under 4 mm.

Risikoen for vannplaning vil øke, da det er mindre volum i sporene for å kanalisere bort vann for å sikre kontakt mellom dekk og veglaget. Vannplaning kan være veldig farlig da du mister all kontroll over bilen din. Kontrollen blir ofte ikke gjenvunnet før bilen senkes nok til at sporene kan skyve vannet. Det kan allerede være for sent når dette skjer. Langsom fart er alltid gunstig for å unngå vannplaning, men med nyere dekk trenger du ikke å tregere så mye.

Når du bytter fra vinterdekk til sommerdekk, vil du være sikker på at du bytter til dekk som er trygge å kjøre med. Hvis dekkstasjonen endrer dekkene til deg, bør de sjekke dekkene dine når de tar dem av for å sette på dekkene på sommeren. De bør på dette tidspunktet informere deg om situasjonen til dekkene dine. Hvis de er svært nær 4 mm, kan du like godt endre allerede i begynnelsen av sesongen til nye, for å spare deg for å måtte igjen gå til dekkstasjonen. Sikkerheten og unngå stresset bør prioriteres i dette tilfellet.

Gode ​​dekk til sommeren vil sørge for at du kan kjøre trygt, med god grep og stabilitet. Selv om du har tungt sommer regn, bør dekkene holde deg trygg og unngå vannplanlegging. Men selv med trygge dekk må du kjøre forsiktig og unngå distraksjoner. Mobiltelefon under kjøring kan være en veldig farlig distraksjon.

For mer informasjon om sommerdekk, besøk: nokiantyres.no