Skulle Du Velge Pigg Eller Piggfrie Dekk

Etter å ha akseptert en jobb på North Star skianlegg i Tahoe, ønsket jeg å sørge for at jeg satte de riktige dekkene på bilen min for vintersesongen. Kjøring av kjøretøyet i isete og snødekte forhold krever gode vinterdekk for å være trygt. Etter å ha vokst opp i British Colombia, har jeg erfaring med å kjøre på snø og is. Men siden det var min foreldres bil, tenkte jeg faktisk aldri på hvilke dekk som var på den bilen. Så selv om jeg føler meg komfortabel å kjøre i vinterforhold, ønsket jeg å utstyre bilen med de beste dekkene for vintersesongen. Jeg bestemte meg allerede for å investere i vinterdekk av god kvalitet. Jeg var imidlertid ikke sikker på om jeg skulle velge SUV piggdekk  eller SUV piggfrie dekk.

Jeg vokste opp og visste at pigg snødekk var dekkene for vinterforhold. Det har imidlertid vært store fremskritt i utviklingen av gummiblandninger, slitebanemønstre og andre teknologier i piggfrie dekk som gjør dem like gode for vinterforhold. Uansett bestemte jeg meg for å fortsette å gå for de dekk med pigg, Nokian Nordman 7 for å være mer nøyaktig.

Nokian Nordman 7 dekk er tilgjengelig både med eller uten pigger. Jeg valgte versjonen med pigg. Jeg ønsket å sørge for å ha veldig god gripekraft da huset mitt ligger i en skråning, og jeg var bekymret for ikke å gjøre det på vei. En ting å vurdere med piggdekk er at de ville være litt nysgjerrig på vanlige veier. Men siden jeg ikke skal gjøre mye motorvei kjøring, for det meste bare kjører frem og tilbake til skianlegget, dette er ikke bekymret for meg.

Noen av de andre fordelene ved å ha investert i et godt par vinterdekk er bedre bremsing, trekkraft og sikkerhet. Vinterdekkene stopper mye raskere enn enten all-sesong eller all-værdekk. Dette er på grunn av det ekstra grepet som maksimerer trekkraften. Vinterdekk er laget av en fleksibel gummiforbindelse samt et unikt slitbanedesign som gjør det bra på is, snø og slask. De har ikke noen kompromisser for andre årstider som deres all-sesong og all-vær kolleger. Når du installerer dem på bilen din, vil du ha stor fordel av økt trekkraft og styring av bilen, både for å akselerere og bremse.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: Nokian Tyres