Forskjeller mellom vinterdekk

Vinterdekk er tilgjengelige som pigg eller piggfrie versjoner. Piggdekkene vil bruke metall pigg å få trekkraft på is og snø, mens det vil bruke unikt tread design for å ha god trekkraft på snø. De piggfrie dekkene vil bruke andre teknologier for å gi utmerket grep på snødekte veier og god slitestyrke. Piggfrie dekk kan for eksempel ha små krystaller som partikler i gummiforeningen for å lage en sandpapir følelsesoverflate som er flott på snø og is. Dette Cryo Crystal-konseptet gir både langsgående og breddegående grep for vinterforhold. Slitebanen i piggfrie dekk har en unik design med mange funksjoner som forbedrer grepet som sikksakk og pumpe sipes for å sikre god grep selv på våt is.

Metalltappene har en tendens til å være litt overlegen på isen, men forskjellen blir mindre med mengden forbedringer som gjøres på de piggfrie dekkene. På snøen utfører begge dekkene like godt. Dekkvalget er avhengig av værforholdene i ditt område og dine personlige preferanser.

Det er viktig at dekkens mønsterdybde er over 4 mm, da dekkene vil miste nøkkelegenskapene når slitedybden går under 4 mm. For å sikre at slitedybden er lik mellom de fremre og bakre dekkene, bør du rotere dekkene nå og da. Det er viktig at du merker dekkets posisjon før du lagrer dem for neste sesong. Når det er på tide å rotere dekkene, husk at de dunne dekkene er retningsbestemte. Du bør endre den bakre venstre posisjonen med venstre frontposisjon og det samme med høyre side.

Dekkendringen skal gjøres i samsvar med de lokale forskriftene. Hvis du mistenker at det kan være noe vintervær tilbake, kan det være bedre å vente litt lenger før du bytter dekkene. For mer informasjon om sommerdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/