Hva du bør vurdere når du kjøper sommerdekk til en SUV

Familien vår har nettopp kjøpt en vakker ranch eiendom i Flagstaff, Arizona. Etter å ha akseptert en jobb med et lokalt reiseselskap som gir turer til Grand Canyon, «Bearizona» Wildlife Park og Antelope Slot Canyon for bare å nevne noen utflukter. Arrangere dagsturer og bruke vår familie SUV til å reise frem og tilbake i noen ganger ganske robust terreng jeg ønsket å utstyre vår SUV med noen gode SUV sommerdekk. Selv om vi har et 4-hjuls kjøretøy, vil du tro at dekkene ikke er så viktige som du har tilgang til 4-hjulsdrift, men sammensetningen av dekkene er faktisk hva som bestemmer grepet på veien. I tillegg er sommerdekk det eneste dekk som garanterer det høyeste grepet i den varme sommersesongen. De er også bedre å håndtere aquaplaning på grunn av milde sommerdusjer. Vi bestemte oss for Nokian zLine SUV-dekkene.

Nokian zLine SUV-dekkene har aggressive bladspor som forhindrer vannplanlegging, og i tillegg er det skulder av dekkene som har trompetsporinger (kuletype-innrykk) for ytterligere å forhindre vannplanlegging ved å akselerere vannstrømmen ut av dekket via de tverrgående sporene og dermed maksimere grepet. Dette sammen med Aramid sidovegg-teknologien i disse dekkene som tillater punkteringsmotstand ved hjelp av de sterke aramidfibrene som er innarbeidet i sidoveggen. Alt dette sikrer en trygg tur og det er til og med en kjøresikkerhetsindikator (DSI) patentert av Nokian Tyres som lar sjåføren inspisere dekkene for å se når slitedybden er mindre enn 4 millimeter, noe som kan indikere en risiko for vannplanlegging.

Nokian zLine SUV sommerdekkene kan brukes fra vår til fall, men skal ikke brukes om vinteren. De består av en koral Silica-sliteblanding som er spesielt laget for å tåle sommervarmen og forblir ekstremt stiv for å opprettholde pålitelig og balansert kontakt med veien, selv ved høye hastigheter og i skarpe hjørner. Sommerdekk generelt har en grunne slitebane som lar deg «føle» veien og gir en rolig og behagelig kjøring. Jeg tror at dette dekkene vil være godt egnet for mine behov, alt fra det tøffe terrenget og motorveien som jeg skal gjøre.

Vi vil sannsynligvis investere i dedikerte vinterdekk når vinteren ruller rundt da vi opplever snø og is her i Flagstaff.

For mer informasjon om SUV sommerdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/