Sommeren nærmer seg, trenger du nye SUV sommerdekk?

SUVer pleier å være blant de sikreste bilene du kan eie. For å holde din SUV trygg, må du også sørge for at du har trygge dekk. Bilen er bare så trygg som den svakeste lenken. Hvis du har dårlige bremser, kan bilen ikke være så trygg, det samme gjelder dekkene. Hvis du har slitt dekk med dårlig slitedybde, vil de ikke være trygge å kjøre med. Du må ha minst 4 mm slitedybde, så hvis du kjører nær det, bør du kjøpe et nytt sett med SUV sommerdekk.

Lav slitedybde påvirker bremselengde, noe som gjør at du er mer sannsynlig å være i en ulykke. Ved sving er du også mer sannsynlig å skli og miste kontroll over din SUV. I tillegg er lavt mønsterdybde mye mer sannsynlig å forårsake aquaplaning, da det er mindre volum å skyve vekk fra kontaktområdet. Aquaplaning er noe du vil unngå, da det kan føre til totalt tap av kontroll over kjøretøyet ditt. Dette kan lett føre til at du krasjer din SUV. Begge disse faktorene støtter at du må bytte dekk for å holde din SUV så trygt som det er ment å være.

Hvis du har riktig slitedybde i dekkene dine, kan det hende du klarer å klare litt lenger med dine nåværende dekk. Spesielt hvis du er fornøyd med dem og de ser ut til å være i god stand. Pass på at dekktrykket er i henhold til brukermanualen, da lavt dekktrykk gir høyere dekkslitasje og høyere drivstofforbruk. Begge disse kan unngås ved bare å sette litt luft inn i dekkene dine. Dekktrykket vil øke med økende temperatur og reduseres med redusert temperatur. På grunn av den store innvirkning som det har på dekkene, anbefales det å sjekke det regelmessig.

Når du velger nye dekk til din SUV, kan du bruke EU-dekketiketten og se etter det våte grepet som er det som representerer sikkerhetsaspektet av dekket. Det måler bremselengde på våte veier, hvor en lavere bremselengde er korrelert med.

For mer informasjon om SUV sommerdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/