Tid til å skifte til sommerdekk på din SUV

Sommeren er endelig på vei, sommertid har slått Europa for kanskje siste gang, og det skulle få dagene til å føle seg lengre. Neste år må vi gjøre uten sommertid, men forhåpentligvis kommer sommeren til enhver tid. Dette er også på tide å begynne å tenke på sommerdekk til kjøretøyet ditt. Hvis du har SUV piggfrie dekk på kjøretøyet ditt, kan endringen kanskje ikke være så presserende, men vinterdekkene virker verre i varmt vær og dekkslitasjen øker etter hvert som temperaturen øker.

Hvis du har SUV piggdekk, må du kanskje adlyde noen tidslinjer for når de må fjernes og sommerdekkene må monteres på kjøretøyet. Hvis du har SUV All-værsdekk, kan du fortsette å kjøre gjennom vår og sommer hele året med samme sett med dekk. Disse dekkene er gode hvis du ikke har for harde vintre. All-værsdekk som er godkjent for vinterbruk, gir trygg kjøring på snø, is og slask.

Hvis du bor i et område der det er harde vintre og ekte somre, er det alltid bedre å bruke sesongbaserte dekk som er spesielt utviklet for de spesielle forholdene. De vil holde deg trygg og du får bedre grep og stabilitet gjennom året. Den eneste utfordringen er når du skal bytte fra vinterdekk til sommerdekk. Du vil ikke forandre seg for tidlig, siden du ikke vil bli igjen med sommerdekk og vinterværet vender tilbake til en annen stave.

Det folk som ikke alltid vet er at gummien i sommerdekkene vil bli hardt ved temperaturer under null grader Celsius, og du vil miste festet selv på tørre veier. Under disse omstendighetene vil det ikke være så godt som du forventer selv robuste ser SUV sommerdekk. Ikke prøv å kjøre din SUV i vinterforhold med sommerdekk montert, det er ikke trygt.

For mer informasjon om SUV sommerdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/