Når skal du kjøpe nye dekk

Mange førere vet ikke nøyaktig når de skal bytte dekk. De ser ut til å kjøre altfor lenge på de samme dekkene før de bytter dem. Dette gjelder spesielt dersom de ikke roterer dekkene eller skifter mellom sommerdekk og vinterdekk. I tillegg kan de glemme å kontrollere dekkstrykket regelmessig, og de gjør det bare når bilen blir brakt til tjeneste eller under kjøretøyets obligatoriske inspeksjon.

Først og fremst bør en sjåfør aktivt vedlikeholde dekkene og sjekke dem regelmessig. Alle aspekter av dekket bør kontrolleres. Sjekk tilstanden til dekkene, basert på bare å se på dem i godt lys. Hvordan ser de ut, ser de utslitte ut, er det noen synlige skader på dekkene? Hvis du ser noen problemer med dekkene, er det godt å ta dem til dekkstasjonstjenesten for å la fagpersonene se på dekkene. De kan enkelt vurdere om dekkene fortsatt er ok, eller hvis du trenger å bytte dekk eller alle dekkene.

Den andre tingen du bør gjøre er å måle slitedybden. Den enkleste måten å måle det på er å skyve en mynt inn i slitebanen og måle hvor dypt myntene kan skyves inn i slitebanen. Slitedybden skal være over 4 mm for at du fortsatt skal kjøre med dem. Hvis slitedybden er 4 mm eller lavere, må du kjøpe et nytt sett med dekk. Når du går under 4mm, mister du mye av dekkens viktige egenskaper som grep og stabilitet. Også bremselengden er langvarig, og sannsynligheten for at aquaplaning økes.

Det siste tingen å sjekke er dekketrykket; Dette bør kontrolleres jevnlig. Dekktrykket finner du i bilhåndboken. Det er godt å vite at dekketrykket varierer med temperaturen. Ventilene kan også lekke og forårsake tap av trykk. Kjøring med for lavt trykk er ikke bra for dekk og dekkslitasjen øker, og det samme gjelder drivstofforbruket. Så hvis du ikke holder dem oppblåst, må du snart kjøpe nye dekk.

For mer informasjon om nye dekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/