Vokt dere for vannplaning om sommeren

Kjøring på en regnfull dag er forbundet med noen farer; vann på veien kan forårsake vannplanlegging av bilen, der dekkene mister kontakten med veglaget og glir på toppen av vannet. Dette er en skummelt situasjon, da du mister all kontroll over kjøretøyet. Det du ikke har kontroll over bilen din, kan du lett komme inn i en ulykke.

Hvordan unngå vannplanlegging?

Det er noen måter å redusere risikoen for aquaplaning. Først og fremst trenger du god kvalitet dekk, og du må ha en slitedybde på minst 4 mm. Med redusert slitedybde øker sjansen for vannplanlegging.

Velg et dekk som sier at det er bra på våt vei og for å forhindre vannplanlegging. Denne typen dekk har slitebanen som er spesialdesignet for å kunne kanalisere bort vann fra overflaten.

Begrens hastigheten i henhold til omstendighetene. Hastighet har stor innvirkning på sannsynligheten, så lavere hastighet er alltid å foretrekke.

Hvordan opptre når vannplaning skjer?

Den beste måten å komme seg ut av aquaplaning er å bare ta foten av gasspedalen og vent på at dekkene får trekkraft igjen. Ikke gjør store bevegelser med rattet, da du ikke vil forårsake stor retningsskifte når dekkene trekker seg.

Vannplanlegging kan mer eller mindre unngås hvis du følger trinnene ovenfor, velg et høykvalitets dekk, pass på at det er utformet for å forhindre vannplanlegging, begrense hastigheten og sørge for at slitedybden er over 4 mm. Hvis du har alle disse boksene sjekket, bør du kunne kjøre trygt, selv om det regner.

For mer informasjon om dekk som er utformet for å hindre aquaplaning, besøk: https://www.nokiantyres.no/