Hvis du kjører fort, trenger du dekk som er designet for det

Dekk er designet for forskjellige forhold; Du har for eksempel spesielle vinterdekk, sommerdekk og allværsdekk. Høy hastighet setter mer sentrifugalkraft og genererer mer varmeoppbygging i dekk. Hvis du velger et dekk med for lav hastighet, kan du risikere dekkfeil. Når det gjelder sikkerhet, vil du ikke ha dekkfeil når du skyver bilen din til grensen når det gjelder fart. Dekk er det som gir sikkerhet til bilen din og gir bilen muligheten til å vise sine iboende sikkerhetsaspekter, men med mindre dekkene gir nok sikkerhet for å holde bilen ute av ulykker, må bilen vise disse sikkerhetsaspekter oftere enn forventet.

Dekkene gir deg det nødvendige grepet og kontrollen over kjøretøyet mens du kjører, uansett hastighet. Du trenger tilstrekkelig grep for å kunne ta skarpe hjørner og svinger, for å få kort bremselengde, for å unngå ulykker og å manøvrere kjøretøyet. Avhengig av hvilke forhold du planlegger å kjøre inn, må du kanskje kjøpe spesielle sesongmessige dekk. Alvorlige vinterforhold krever alltid vinterdekk eller minst vinter godkjente allværsdekk.

Sommerdekk av høy kvalitet vil kunne håndtere forholdene du vil møte mens du kjører i løpet av sommeren. De fleste dekk er konstruert for kjøring på normale veier og ikke i terrengforhold. Hvis du planlegger å kjøre hovedsakelig off-road, må du kjøpe spesielle offroad-dekk. Sommerdekk er designet for å gi kjørekomfort på både tørre og våte veier og for å forhindre vannplanlegging. Jo bedre dekk du velger, desto bedre vil de kunne unngå dette fenomenet. Vannplanlegging kan skje om sommeren når du har regn eller tordenvær og dermed mye vann på veien.

Sikker kjøring med høye hastigheter – selv om du vil ha de beste høykvalitets dekkene med riktig hastighetsklasse på bilen din – må du sørge for at du har riktig dekkstrykk. Det er viktig å kontrollere dekkstrykket fordi kjøring med feil dekktrykk ved høy hastighet kan være farlig. Lavt trykk øker varme oppbygging og dekkslitasjen og kan forårsake dekkfeil ved høye hastigheter. For høyt trykk vil redusere grepet og øke bremselengde og vil ikke kunne gi best mulig ytelse.

For mer informasjon om høyhastighetsdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/