Sommerdekk gir den beste kjøreopplevelsen under varmt vær

Sommerdekk er designet for optimal ytelse i sommersesongen. Somrene er preget av varmt vær; Det er i det minste det som de fleste forbinder somre med. Sommerdekk er dermed dekk som er konstruert for kjøring på asfalt under normale sommertemperaturer. De vil fungere godt på både tørre og våte veier i sommertemperaturer.

Høykvalitets dekk har også lav rullestyrke, noe som forbedrer kjøretøyets drivstoffeffektivitet. Lav rullemotstand sparer ikke bare penger på drivstoffkostnader, men reduserer også CO2-utslippet ved å redusere CO2-utslippene. Lav slitedybde er noe som kan påvirke kjøresikkerheten. Det reduserer grep, øker bremselengde og reduserer muligheten til å skyve vekk fra dekkets overflate.

Når du har riktig dekktrykk og høykvalitets sommerdekk, bør kjøring på asfalt være super glatt, og du bør ha en god kjøreopplevelse. Det ypperlige grepet du vil føle når du kjører på svingete veier, og når du tar skarpe hjørner, er også grepet som gir deg kort bremselengde. Hvis du kommer i regnvær, når det er fare for vannplanlegging, bør gode dekk kunne forhindre det. De mest avanserte dekkene har mange innovasjoner som bidrar til å fjerne vann fra dekkets overflate på en effektiv måte.

God slitedybde er viktig for å sikre at et høyt volum vann kan fjernes fra overflaten. Unnlatelse av å fjerne alt vannet vil føre til at dekket flyter på toppen av vannlaget og mister kontakten med vegflaten. Aquaplaning bør tas seriøst fordi det kan føre til en ulykke hvis du mister kontrollen over bilen din. Redusere hastigheten bidrar til å forhindre vannplanlegging. Når du kjører i lavere hastighet, har vann mer tid til å forsvinne gjennom sporene på dekkene. Dekk med polerte spor kan fjerne vann raskere på grunn av bedre vannstrøm fra overflaten. Nøkkelen er å holde seg trygg ved å ha høykvalitets sommerdekk med riktig dekktrykk og tilstrekkelig slitedybde.

For mer informasjon om sommerdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/