Unngå ulykker med gode dekk

Noen av bilulykkene skje fordi det viktigste sikkerhetsutstyret til bilen, dekkene, ikke er i god stand. Som vi alle vet, skjer ulykker, og du kan lure på hvorfor de skjer. Det kan selvfølgelig være mange grunner, som forstyrrelse, noe uventet skjer eller folk kjører for fort. Noen av disse kan unngås med bedre dekk. Gode ​​høykvalitets dekk gjør at du kan stoppe raskere og på kortere avstand enn med dekk som har dårlig slitedybde eller er i dårlig stand.

Ved å ta vare på dekkene dine, uansett om du bruker sommerdekk, er vinterdekk eller allværsdekk avgjørende. Du må sjekke at de er i god stand, at de har tilstrekkelig slitebane mønsterdybde, som er over 4 mm. Dekktrykk er også viktig. Hvis du har over oppblåst eller under oppblåste dekk, utfører de seg ikke optimalt, og du har ikke optimal kontroll over kjøretøyet ditt. Siden temperaturen har en innvirkning på dekketrykket, er det viktig å sjekke det mer regelmessig når du har store temperaturforskyvninger. Også når du kjører på sommerferie, fra f.eks. Nord-Europa til Sør-Europa, gjør den store temperaturforskjellen det svært viktig å sjekke dekketemperaturen også når du er kommet til ditt endelige reisemål.

Feil dekktrykk påvirker også rullemotstanden, slik at dekkene dine slites ut raskere enn det som er beregnet. Dette betyr at du må bytte dem raskere enn forventet, og erstatningskostnaden øker. Drivstofforbruket øker også da kjøretøyet forbruker mer bensin mens du kjører. Så ikke bare din sikkerhet påvirkes, men også din økonomi, ettersom du ender med å bruke ekstra penger mens du er mindre trygg og sannsynligvis er i en ulykke.

Bremsavstanden vil øke ved kjøring med feil dekktrykk, med dårlige dekk eller med dekk med lav slitedybde. Dette påvirker trafikksikkerheten din, og du vil ha mindre kontroll og grep når du kjører. Dette er det som hovedsakelig forårsaker ulykker, mister kontroll over kjøretøyet ditt på grunn av aquaplaning, eller når du tar kurver eller har dekkfeil. Jo lengre bremselengde på grunn av dårlige dekk øker også sjansen for å være i en ulykke.

For mer informasjon om høykvalitets dekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/