Gode dekk vil forbedre sikkerheten din

Dekk er avgjørende for din sikkerhet når du kjører. Gode ​​høykvalitets dekk vil forbedre sikkerheten din på samme måte som dårlige dekk vil skade sikkerheten din. Når du går til en dekkbutikk, vil du se et bredt utvalg av forskjellige dekk til forskjellige priser. Uten omfattende kunnskap er det vanskelig å gjøre et riktig valg. EU har gjort det obligatorisk for dekkprodusenter å legge til en etikett på dekk med informasjon om dekkets våte grep, drivstoffeffektivitet og dekkstøy. Dette er for å forenkle valget litt. Disse er kanskje ikke de mest kritiske faktorene for deg, men alle skal forstå hva de mener. Den første avgjørelsen er imidlertid om du trenger et sommerdekk eller vinterdekk.

Jeg tror de fleste av oss vil ha dekk med lav rullestyrke, noe som betyr at de har god drivstoffeffektivitet. Det våte grepet, som også oversetter til sikkerhet, indikerer hvor fort du kan få et kjøretøy til å stoppe på en våt overflate. Dette vil i utgangspunktet gi en god indikasjon på hvor trygt dekkene er. Våtgrep er vanskeligere å oppnå enn tørre grep. Dekkstøyen vil påvirke kjørekomforten. En høy dekkstøy kan være veldig forstyrrende i det lange løp.

Det er ikke bare å kjøpe gode dekk som har innvirkning på sikkerheten, dekkevedlikehold er like viktig. Dekk av god kvalitet med dårlig dekktrykk vil ikke oppføre seg optimalt, så det er veldig viktig at du kontrollerer at dekktrykket er i henhold til bilens bruksanvisning. Lav dekktrykk vil gjøre dekkene slitne raskere og vil øke rullestyrken. Så hvis du valgte et sett med dekk fordi de hadde lav rullestyrke og kjører dem med lav dekktrykk, vil du negere den effekten.

Over tid som dekkene begynner å bære, er det viktig å overvåke slitedybden for å sikre at dybden på sporene er over 4 mm. Når du går under det, mister du mange egenskaper som kort bremselengde, kontroll og sikkerhet. Risikoen for vannplaning økes også.

For mer informasjon om god kvalitet dekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/