SUVer kjører om sommeren og risikoen for vannplaning

SUVer har vist seg å være tryggere i henhold til statistikk. I det minste hvis du ser på skadesfrekvensen etter en ulykke, er SUVene sikrere. Enten en SUV eller et annet kjøretøy vil være i en ulykke eller ikke, avhenger også av andre faktorer som førerens kjøreevne, hastighet og kvalitet på dekkene. Folk glemmer ofte den siste, dekkene, selv om de har stor innvirkning på sikkerheten til et kjøretøy. Hvis du utstyre kjøretøyet med dårlige, slitte dekk, kan det helt endre hvordan kjøretøyet utfører.

Om vinteren trenger en SUV riktig SUV vinterdekk som kan håndtere snø og is og som har gummiblandingen beregnet for vintertemperaturer. Når dekket er designet for sommertemperaturer, betyr det at gummi blir vanskelig når temperaturen går ned under null grader Celsius. Hårde dekk kan ikke tilpasse seg og tilpasse seg til vegflaten. Det er når gummien faktisk presses inn i mikrohullene på overflaten som gir en stor del av trekkraften. Når dette går tapt, vil grepet bli drastisk redusert. Hvis du kjører på isete forhold, kan du velge pigg vinterdekk til din SUV. På snødekte forhold utfører både dumpe og piggfrie dekk godt.

Om sommeren må du ha riktige sommerdekk. SUV kan, som alle andre kjøretøyer, oppleve aquaplaning når du kjører på våte veier. Evnen til å presse vannet vil avgjøre om du vil oppleve det eller ikke. Gode ​​SUV sommerdekk har nyskapende slitemønstre og design, slik at de kan skyve vekk mer effektivt og dermed redusere risikoen for aquaplaning.

For at SUV skal være så trygg som mulig, må du ha dekk av god kvalitet, sørg for at dekktrykket er riktig og at mønsterdybden er over minimum 4 mm. Jeg vil anbefale å kjøpe SUV sommerdekk for sommersesongen. De er gode til å kjøre på både tørre og våte veier og effektivt for å forhindre vannplaning, og holder deg trygg hele sommeren. For somre skal de ha riktige sommerdekk.

For mer informasjon om sommerdekk, besøk:https://www.nokiantyres.no/