Trenger jeg spesielle dekk for min elektriske bil?

Elektriske biler og hybridbiler er tyngre enn vanlige personbiler på grunn av batteripakken. Derfor anbefales det å bruke dekk som tyder på at de kan brukes på elektriske biler. Disse dekkene kan håndtere ekstralast, har lav rullestyrke og er slitesterk, slik at de ikke slites ut tidlig. Elektriske biler akselererer raskere og styrer mer presist, slik at du trenger et dekk av høy kvalitet som kan fremheve disse funksjonene.

Som elektriske biler har øyeblikkelig høyt dreiemoment, kan stresset være høyere på dekkene. Det er derfor du bør rotere dekkene oftere enn det du pleier å være vant til. Rotasjonsintervaller bør være rundt 5000-8000 km for å sikre jevn slitasje og at dekkene ikke slites ut for fort. Du kan øke levetiden på dekkene ved å rotere dem.

På grunn av at elektriske eller hybridbiler er tyngre enn vanlige biler, blir dekktrykket enda viktigere for å kontrollere og forsikre seg om at det er riktig. Lavt dekktrykk vil føre til at dekkene slites ut raskere enn forventet, og også rullemotstanden øker, slik at du får lengre avstand fra en full ladning.

Det er viktig å sjekke dekkene ofte for å se at de er fri for sprekker eller kutt. Mål også slitedybden og fjern eventuelle steiner som kan sitte fast i slitebanen, da det kan skade og slites ut dekkene. Pass på at mønsterdybden er over 4 mm. Dekktrykket er svært viktig da vekten er høyere, så du må sjekke dette på månedlig basis, så vel som når du har store forskjeller i temperaturen.

Når du har gode sommer- eller vinterdekk på kjøretøyet, blir kjøreopplevelsen forbedret. Gode ​​dekk gir deg presisjon og stabilitet selv ved høye hastigheter. Du vil også redusere risikoen for vannplaning når du har god kvalitet dekk. For forebygging av vannplanlegging er det også viktig å ha nok slitedybde. Lav slitedybde øker bremselengde og gjør kjøringen mindre trygg, så sørg for at du bytter dekk så snart du går under 4 mm slitedybde.

For mer informasjon om høykvalitets dekk for elektriske og hybridbiler, besøk: https://www.nokiantyres.no/