Ikke glem at dekkene er en av de viktigste sikkerhetsfunksjonene

Når du kjøper en bil, ikke glem hvor viktig dekkene er for sikkerhetsytelsen til bilen din. De fleste pleier å alltid vurdere sikkerhetsaspekter av en bil når de kjøper en ny, men når de kjøper dekk, ser det ut til å være et annet kjøpsmønster, da beslutningen er gjort uten for mye fakta for å støtte beslutningen. EU-dekketiketten som ble introdusert for noen år siden, har forsøkt å forenkle sammenligningen av dekk. Det kan ikke dekke alle de viktige aspektene av dekkene, men det vil i det minste gi deg viktig informasjon om tre faktorer som har en positiv innvirkning på bilens ytelse og kjørekomfort.

Uansett om du er i markedet for nye sommerdekk eller nye all-værdekk, bør dekkene være av høy kvalitet for å vise den beste sikkerhetsytelsen. Det er godt å sjekke ulike dekkanmeldelser og dekktester utført av uavhengige bilmagasiner for å se hvordan dekkene utfører i sine tester. Noen tester kan favorisere visse dekk, og den testen er kanskje ikke fullt ut for dine kjøreforhold, så det er godt å være litt skeptisk til testene, men dekk som blir plukket og utfører godt i testene, bør inkluderes i ditt utvalg av dekk for betraktning ved valg av dekk. Hvis du velger dekk for en SUV, så husk at du trenger spesifikke SUV sommerdekk eller SUV all-værdekk , da de krever forskjellige dekk enn vanlige personbiler.

Det samme gjelder hvis du har en hybrid eller en elektrisk bil. Du bør sørge for at dekkene er egnet for de tyngre kjøretøyene, da batteripakkene i elbiler og hybrider øker vekten av dem. Dette kan føre til at vanlige dekk slites ut for raskt. På grunn av økt slitasje på disse kjøretøyene er det viktig å måle slitedybden regelmessig for å se om du skal rotere dekkene, slik at du kan jevne ut slitasjen mellom bak og forhjul. Dette kan øke levetiden til dekkene dine med mer enn 50%, og du vil alltid kjøpe et komplett sett med dekk for å sikre at du har samme grep på alle posisjoner.

For mer informasjon om trygge dekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/