Kjører med SUV sommerdekk

Hvis du er en heldig eier av en SUV, har du en av de tryggeste bilene til passasjerer der ute. SUV er det siden litt forhøyet slik at du sitter høyere, og har et gunstigere utfall når de er i ulykker som tradisjonelle personbiler. Så du er mye tryggere å kjøre en SUV enn en vanlig bil. Du må imidlertid sørge for at du har riktige SUV-sommerdekk eller SUV all-værdekk nå som du kjører om sommeren. Unngå å kjøpe noen billige dekk nå som du har investert i en dyr bil, dekkene er din eneste kontakt med veien, og de vil til slutt bestemme hvor trygt din SUV er.

Innkjøp av billige dekk kan skade sikkerheten til din SUV og gjøre kjøringen dyrere. Billige dekk har en tendens til å slites ut raskere, slik at du pleier å bruke mer penger over tid, siden du må bytte dekkene raskere enn du ville hvis du har gode dekk. Billigere dekk har også en høyere rullestyrke, slik at de brenner mer drivstoff under kjøring, noe som gjør at du bruker mer penger på drivstoff, samtidig som du gir mer CO2, slik at du blir mindre miljøvennlig under kjøring.

Hvis du kjøpte en hybrid SUV, vil du ha en mer miljøvennlig bil, så du vil være sikker på at du velger et dekk som har lav rullemotstand. EU-dekketiketten forenkler kjøpet, da det i dag er ganske enkelt å sammenligne dekkene for å sikre at du får et dekk som har lav rullemotstand. Billigere dekk sliter også raskere enn høykvalitets dekk, noe som kan være et problem for de tyngre hybridkjøretøyene, som krever slitesterkt dekk på grunn av den høyere vekten som følge av batteripakken. Selv med høykvalitets dekk må du sørge for at du overvåker mønsterdybden, slik at du kan rotere dekkene i lengre levetid. Når det blir en forskjell mellom for- og bakdekk på mer enn noen få millimeter, er det på tide å rotere dem, slik at du kan kjøpe 4 nye dekk når de er slitt. Det er mindre trygt å kjøre med en kombinasjon av nye og gamle dekk.

For mer informasjon om SUV sommerdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/