Pass på at SUV er like trygg som du tror

Alle sikkerhetsrapporter indikerer at SUVene er sikrere enn vanlige personbiler. Statistikk viser at flere personer som er i ulykker med en SUV overlever uten store skader sammenlignet med personbiler. For at SUV skal være så trygg som mulig, må du ha SUV-dekk av høy kvalitet. Fortrinnsvis et sett med SUV sommerdekk og et sett med SUV vinterdekk, hvis du opplever noen vinter. Du kan også komme deg med et SUV all-værdekk hvis du ikke har alvorlige vintre, men ikke varmt sommervær hele året rundt heller.

Hvis du ikke har gode dekk på din SUV, øker sannsynligheten for å være i en ulykke, så selv om din SUV er sikrere, er det ikke så trygt som på premium dekk. Ulykker er ofte forårsaket fordi du ikke klarer å stoppe din SUV i tide for å unngå en ulykke. Dette er når god kvalitet dekk med tilstrekkelig slitedybde vil spare deg ved å gi en kortere bremselengde.

Det er viktig å sjekke slitedybden for å sikre at du har mer enn 4 mm gjenværende dybde. Det er lett å måle ved å sette inn en mynt i sporet og måle hvor langt du var i stand til å sette inn mynt. Du bør måle oftere når du nærmer deg 4 mm-nivået. Hvis du ikke bytter dekk mellom årstidene, er det viktigere å sjekke regelmessig og også sjekke om det er store forskjeller mellom de bakre og dekkdekkene. Hvis du merker en stor forskjell, bør du rotere dekkene slik at dekkene ender opp på baksiden. Dette vil jevne ut slitasje og vil gjøre dekkene dine vare lenger.

Når du kjøper nye dekk, vil du kjøpe alle 4 nye dekk samtidig, siden du har forskjellig grep rundt bilen, vil destabilisere bilens kjøreevne og gjøre det vanskeligere å kontrollere og manøvrere, og du kan lett miste kontroll når du tar skarpe hjørner. Den SUV vil begynne å over eller under styring. For å unngå å måtte kjøpe mindre enn 4 nye dekk, bør du sørge for at du klarer å rotere dekkene.

For mer informasjon om SUV-dekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/