Etterlatt i tide gjør kjøringen tryggere

Vi kan alle huske situasjoner der vi har vært i stor hastighet for å komme fra en destinasjon til en annen. Vi kan alle være enige om at kjøringen er mindre enn optimal på disse tider. Noen mennesker har en vane med å alltid være forsinket og finne seg i disse situasjonene oftere enn de andre. Problemet når du er sen er at du har en tendens til å kutte hjørner og øke hastigheten for å gjøre opp tiden. Du stresser og pleier å stresse også andre drivere, ved ikke å holde avstanden mellom bilene, noe som gir større betydning på reaksjonstiden og bremsavstanden til dekkene dine.

Uansett om du går i god tid, eller du forlater sent, bør du unngå stress når du kjører. Kjøring bør være forsiktig, og du bør også forutse flyttingen av andre drivere, slik at du kan forberede deg for hvilke handlinger du måtte ta.

For alle kjøreforhold må du ha gode dekk på kjøretøyet. Både sommerdekk og vinterdekk skal være av høy kvalitet, og hvis du i stedet velger å velge et helt vær dekk, så sørg for at det er godkjent for vinterforhold, slik at du trygt kan kjøre hele året med samme sett av dekk. Dekkets bremselengde er svært viktig, både hvis du kjører stresset eller hvis du kjører forsiktig, da en kort bremselengde vil hjelpe deg med å unngå ulykker. Du kan sammenligne dekk basert på EU-dekketikettene som vil markere dekkens evne til å stoppe på våte overflater ved å vise dekkets våte grep. EU-etiketten forenkler kjøp av dekk litt, da det gjør det enkelt å sammenligne dekk og ta en velinformert beslutning.

På dekketiketten er det også fremhevet rullemotstandet og rullestøyen fra dekket. Disse vil gi deg en indikasjon på drivstoffeffektiviteten til dekket og forventet støynivå i kupeen når du kjører. Begge bør holdes på et lavt nivå for å sikre at du har et økonomisk og stille dekk.

For mer informasjon om gode dekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/