Når skal du vurdere å kjøpe piggdekk for en SUV

Selv når du eier en SUV, er behovet for godt grep på vinterveier avgjørende. Faktum er at med den ekstra vekten på de større SUV, blir behovet for vinterdekk av høy kvalitet, besatt eller piggfrie, enda viktigere. Hvis du bor i et område med alvorlige vintre og spesielt isete forhold, er det ikke noe bedre enn SUV- piggdekk. Faktum er at SUV-en tyngre kjøretøy egentlig krever et dekk for å gi god trekk for å kunne gripe veien og spesielt å bremse, så i sterkt vintervær anbefales det å investere i SUV-piggdekk. Dette er fordi størrelsen og vekten av SUV faktisk gjør det mer tilbøyelig til å miste traksjon på snødekte og isete veier. Dette skyldes at dekket er det som faktisk griper veien og gir trekkraft, slik at det ikke kan bli dårligere i et SUV uten vinterdekk av god kvalitet.

Det finnes mange høyverdige SUV-pigg vinterdekk på markedet, som Nokian Hakkapeliitta 8 SUV piggdekk som gir utmerket trekk og grep med sin avanserte piggteknologi. Det har vært mange fremskritt innen piggteknologi, som Nokian Eco Stud 8, som er en mer miljøvennlig ankerpigg, en flensdesign som reduserer piggpåvirkning, og en patentert eko-pigg som demper veikontakt. Knastene er ikke lenger plassert i rader, men jevnt fordelt gjennom slitebanen, og dermed optimalisere grep og redusere dekkstøy. Dette gjør at dekkene kan forbli miljøvennlige samtidig som de gir maksimal grep.

Disse dekkene bruker noe som kalles «Brake Booster», en innovasjon utviklet på bakkanten av sliteblokkene for å gi økt bremsegrep. Dette er veldig viktig, spesielt med den ekstra vekten på SUV som krever god grep, spesielt når du bremser. «Brake Boosters» er en del av slitebanen på skulderområdet på dekket. Dette tannmønsteret øker dekkets kontakt med kjøreflaten som øker bremsegrepet, spesielt på is og snø.

Betydningen av høyverdige SUV-piggdekk kan ikke underståes, spesielt i områder med alvorlige vintre. I mange områder i Nord-Amerika kan de brukes i mange måneder til hele snøen har smeltet, noe som sikrer maksimal sikkerhet mens du kjører på snø, is og slask.

For mer informasjon om SUV piggdekk besøk https://www.nokiantyres.no/