Hvorfor du trenger å bytte fra vinterdekk uten vinterdrift om sommeren

Det er stor forskjell mellom vinter- og sommerdekk. For vinterdekk har du både pigg og piggfrie dekk. Tappene bidrar til å få trekkraft på isen, og begge har en slitestruktur som kan sikre at de får god grep på snø og sløyfe. Slitebanen sikrer at snø ikke sitter fast i slitemønsteret, og det skyver vekk for å unngå slaskplaning. Denne utformingen er svært forskjellig fra det som trengs på et sommerdekk.

I tillegg til slitebanen er gummiforbindelsen forskjellig i vinterdekk, da gummien må forbli myk selv ved svært lave temperaturer, slik at vinterdekkene er optimalisert for bare vintertemperaturer og for grepet som trengs på vinterveier. Så selv de piggfrie dekkene som kan virke ganske lik en sommerdekk, er faktisk et helt annet dekk, med forskjellig slite betegn og forskjellig gummiforbindelse som brukes i sommerdekket. Hvis du kjører med vinterdekk selv om de ikke var polstret, ville gummien bli veldig myk og ville slites ut mye raskere enn det som var beregnet. Så du bør bytte til sommerdekk som er designet for disse forholdene.

Sommerdæk har en gummiblanding som er designet for varme vær, slik at de har optimal hardhet om sommeren og vil ikke slites ut for fort. De gir deg optimal ytelse når det gjelder grep og håndtering når du kjører i sommerforhold. De har også blitt optimalisert for å håndtere sommerregn, slik at de har grep på våte overflater. De er også optimalisert for å forhindre vannplanlegging, slik at du kan kjøre trygt under tungt regn.

På samme måte bør du ikke kjøre med sommerdekkene dine når du har vinterforhold, da gummiblandingen som er optimalisert for sommertemperaturer, blir svært vanskelig og ikke gir deg det nødvendige grepet på til og med på tørre kaldveier. Hvis du deretter legger til snø og is i ligningen, blir det veldig farlig å kjøre med sommerdæk. Dette er grunnen til at det er viktig å bytte dekk mellom årstidene.

For mer informasjon om sommerdekk, besøk:https://vianor.no/